Niet gecategoriseerd

4 seizoenen dekbedden

Op zoek naar een dekbed dat je warm houdt in de winter en koel genoeg is in de zomer? Ga dan voor een 4-seizoenen dekbed!

Een 4 seizoenendekbed bestaat vaak uit 2 aparte dekens. Een dunner deken voor in de zomer (klasse 4) en een dikker voor- en najaar deken (klasse 3)

Soorten

Er zijn verschillende soorten dekbedden. Met een synthetische ben je meestal het goedkoopst uit, deze voelt zacht aan en blijft veerkrachtig. Daarnaast ook licht en makkelijk in onderhoud. Je deze dekens namelijk zelf wassen in de wasmachine tot 40 °C en daarna drogen in de droger.

Dons: een andere optie is dons of half dons. Deze dekens zijn heerlijk zacht en gevuld met eendenveren of dons. Ook deze is zelf eenvoudig te wassen in de wasmachine. 

Wol: Of ga je voor een wollen dekbed? Deze hebben een vulling van 100% scheerwol. Wollen dekbedden zijn erg warm en houden je dus ’s nachts goed op temperatuur. Het nadeel van deze dekbedden is dat je ze zelf niet kan wassen, hiervoor zal je ‘m chemisch moeten laten reinigen.

Heb je last van allergie voor bepaalde stoffen in bovenstaande varianten, dan is een anti allergie dekbed een uitkomst voor je. Meestal is deze synthetisch gevuld en gemaakt van polyester vezels. Ze zijn speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat huisstofmijt, pollen of schimmels zich nestelen in het vier seizoenen dekbed. 

You may also like...