Verzwaringsdekens

De beste verzwaringsdekens 2022

dekens

Op zoek naar een verzwaringsdeken of een weighted blanket? Er is tegenwoordig erg veel keuze. Ben je van plan een verzwaringsdeken te kopen? Dan ben je vast benieuwd wat de beste verzwaringsdeken is.

Daarom hebben wij de beste verzwaringsdekens van 2022 hieronder opgesomd. Ben jij benieuwd welk verzwaringsdeken het beste bij jou past? Lees het hier.

1. Calmzy Verzwaringsdeken + Verzwaringsdeken Hoes

Dit verzwaringsdeken van Calmzy bevat alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust en meer ontspanning. In deze bundel krijg je het Calmzy verzwaringsdeken 2.0 + Calmzy Superior Soft Duvet cover. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit deken helpt bij het verminderen van stress en angst en zorgt voor een betere nachtrust.

De hoes is uitgevoerd van een hele zachte minky stof, Minky stof is hypo-allergeen en is lekker comfortabel. Door het zachte materiaal wordt je lichaam op een aangename manier gestimuleerd om te ontspannen. 

Dit verzwaringsdeken van Calmzy heeft 12 lusjes aan de zijkant. De Calmzy hoes heeft 12 handige binders aan de binnenkant zitten. Met deze binders kun je de duvet cover aan de verzwaringsdeken vastmaken. Daardoor blijft het gewicht van de verzwaringsdeken altijd goed verdeeld in de Calmzy hoes en gaat niet schuiven tijdens het slapen. Doordat de Calmzy duvet cover over je verzwaringsdeken bevestigd zit, heb je minder last van slijtage van je verzwaringsdeken. Hierdoor gaat je verzwaringsdeken langer mee. 

De Calmzy hoes kun je makkelijk uitwassen in de wasmachine.

Op zoek naar een het beste weighted blanket/verzwaringsdeken? Dit deken van Slaapcity is perfect. Ontworpen met ademende stof en 100% polyester, is deze verzwaarde deken niet alleen heerlijk zacht, maar door de gelijkmatig verdeelde micro-glasparels ontstaat de optimale temperatuur voor een rustgevende slaap en ontspanning. Interesse? Dit verzwaringsdeken kopen kan hier

Dit verzwaringsdeken van LifeGoods zorgt ervoor dat je diep slaapt en rust ervaart. Dit weighted blanket heeft 7 lagen, heeft geurloze en hypoallergene gewichtsparels en is geschikt voor elk seizoen. Dit deken is geschikt voor mensen tussen de 60 en 90 kg. Kopen kan hier.

Deze verzwaringsdeken is geschikt voor mensen met een lichaamsgewicht van 60 t/m 85 kilogram. Dit Nevali® deken kopen? Klik hier

Op zoek naar een duurzaam deken? Dan is dit bamboe deken van Litollo de keuze voor jou.

Het vocht wordt door de bamboevezels naar de oppervlakte getransporteerd waar deze verdampt. Dit proces zorgt ervoor dat het lichaam koel blijft gedurende de warme nachten in de lente- en zomermaanden.

De Kustaa verzwaringsdeken is gemaakt van bamboevezel, een thermische isolator. Dit soort isolatoren fungeren als een perfecte scheiding tussen de warme en koude lucht. Bamboevezel voelt zelf altijd koel aan en zorgt ervoor dat je lichaam zijn/haar warmte kwijt kan. Daarbij is de deken geschikt voor iedereen, omdat de stof antistatisch is. Ook absorbeert de bamboevezel vocht, bijvoorbeeld als je ’s nachts moet zweten, maar dat de vezel het vocht na een tijdje naar de oppervlakte van de deken transporteert. Daar aangekomen zal het vocht verdampen, waardoor jij heerlijk koel blijft, en dat de hele nacht. Kopen kan door hier te klikken.

Dit deken van Anatures heeft maar liefst 7 lagen, waardoor je heerlijk zacht slaapt.

De verzwaringsdekens van Anatures zijn gemaakt volgens de OEKO-TEX® certificering Klasse I. Dit wordt getest door het OEKO-TEX® instituut. Zo leveren ze een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van hoogwaardige textielproducten in alle stadia van de keten. Geinteresseerd, koop het hier!

Mis jij al jaren een goede nachtrust? Heb je last van angsten, stress of andere klachten? Of mis je gewoon die uren diepe slaap waar je als kind van genoot? Met het verzwaringsdeken van Diley Dreams krijg jij weer toegang tot de ultieme nacht met de diepste slaap. Koop ‘m hier!

Wat zijn verzwaringsdekens?

Verzwaringsdekens zijn de nieuwe trend om slechte slapers aan een goede nachtrust te helpen. Ook helpt het om stress te verminderen en dieper te slapen. Verzwaringsdekens werden eerst geïntroduceerd door ergotherapeuten als behandeling voor gedragsstoornissen, maar worden steeds vaker gebruikt voor iedereen die wil ontspannen of beter wil slapen.

Experts noemen de werking ‘diepdruktherapie’ – door de druk van het deken verhoogt je serotonine, een chemische stof in je lichaam waardoor je je gelukkig en kalm voelt. Het is niet bedoeld om medische aandoeningen te genezen, maar het is een populaire manier geworden voor angstpatiënten, slapelozen en zelfverklaarde “slechte slapers” om hun ogen te sluiten. Als je hier last van hebt dan raden wij je zeker aan een verzwaringsdeken te kopen.

Werken verzwaringsdekens echt?

Ja; uit recente onderzoeken blijkt dat het gebruik van een verzwaringsdeken echt voordelen heeft. “Er is recent onderzoek dat suggereert dat ze angst kunnen helpen verminderen of verlichten”.

Veel gebruikers beschrijven het gevoel van onder een verzwaarde deken liggen als een knuffel. Het is een van de meest natuurlijke dingen om een familielid of vriend te bereiken en te knuffelen wanneer ze van streek of angstig zijn. Hoewel een knuffel misschien niet al je problemen oplost, helpt het je vaak om je beter te voelen door je lichaam te kalmeren. waardoor je een beetje helderder kunt denken.”

Verzwaarde dekens bestaan al een tijdje, maar ze zijn nu overal verkrijgbaar met veel opties om uit te kiezen. Houd er rekening mee dat ze duurder zijn dan normale dekens – de meeste variëren van €50 tot €150.

Hoe zwaar moet mijn verzwaringsdeken zijn?

Voor volwassenen zijn de dekens zelf zwaar, maar niet zo zwaar dat je het gevoel hebt dat je eronder verpletterd wordt. De dekens zijn meestal gevuld met kleine glazen of plastic kralen om de druk te leveren. Het ideale gewicht van je weighted blanket kan je zelf uitrekenen: de meeste fabrikanten raden aan om een verzwaringsdeken te kiezen die ongeveer 10% van je lichaamsgewicht is. Dus als je rond de 70 kilo weegt, is een deken van 7 kg ideaal. Dit komt overigens niet heel nauw, dus een kilo meer of minder is niet heel erg.

Koop je verzwaringsdeken niet te groot. Het mag niet over de rand van je bed hangen: doordat er gewicht in zit kan hij er ‘s nachts af vallen. Een groter formaat betekent ook dat het gewicht meer gespreid is, zodat u minder druk voelt. Zelfs als je een groter bed hebt, wil je misschien een kleiner verzwaarde deken gebruiken.

Verzwaringsdeken kopen?

Hierboven vind je alle informatie die je nodig hebt om een keuze te maken als je een vezwaringsdeken wil kopen. Ben je er uit? Hier vind je de linkjes naar de verkooppagina’s waar je jouw perfecte verzwaringsdeken kan kopen.


Lifegoods Verzwaringsdeken

Nevali Verzwaringsdeken

Litollo Verzwaringsdeken

Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

Anatures Verzwaringsdeken

Diley Dreams Verzwaringsdeken