Dekens zijn er in alle soorten en maten, verschillende toepassingen en gemaakt van verschillende materialen. Logisch dus als je niet weet welk deken het meest geschikt is voor jou. Daarom leggen wij in deze blog haarfijn uit wat er te kiezen valt!

Vulling van het deken

Er zijn verschillende soorten dekbedden. Met een synthetische ben je meestal het goedkoopst uit, deze voelt zacht aan en blijft veerkrachtig. Daarnaast ook licht en makkelijk in onderhoud. Je deze dekens namelijk zelf wassen in de wasmachine tot 40 °C en daarna drogen in de droger.

Dons: een andere optie is dons of half dons. Deze dekens zijn heerlijk zacht en gevuld met eendenveren of dons. Ook deze is zelf eenvoudig te wassen in de wasmachine.

Wol: Of ga je voor een wollen dekbed? Deze hebben een vulling van 100% scheerwol. Wollen dekbedden zijn erg warm en houden je dus ’s nachts goed op temperatuur. Het nadeel van deze dekbedden is dat je ze zelf niet kan wassen, hiervoor zal je ‘m chemisch moeten laten reinigen.

4 seizoenen of niet

Dan heb je ook nog de keus uit een 4 seizoenen dekbed of een ‘regulier’ dekbed. Bij een 4 seizoenen dekbed heb je 2 dekens die je aan elkaar kan klikken. Zo heb je in de koude wintermaanden een dikker deken en in de zomermaanden een dunner deken. Lees er hier meer over.

Dan heb je ook nog verzwaringsdekens. Benieuwd wat een verzwaringsdeken is? Lees er hier meer over! 

You may also like...